Yritysblogi osa 2. Lue tästä ensimmäinen osa, 7 syytä miksi blogi kasvattaa myyntiä
Blogin kirjoittamisen 7 vinkkiä – myy itsesi ja yrityksesi hyvin paketoidulla blogilla
Anna ilmainen lahja kohderyhmällesi
Kuvittele, että blogisi klikkausprosentti nousisi yhden bogin jälkeen kymmeniä prosentteja. Sitä kautta vierailijamäärille nettisivuillasi tapahtuisi sama ilmiö. Pienyrittäjälle tämä olisi mahtava voitto!
Muistatko kun kirjoitit ensimmäisen blogisi? Tämä ei ole minun ensimmäinen, mutta käytin tämän ensimmäiseen versioon poikkeuksellisesti aikaa. Olennaisin asia oli, että mietin, mitä neuvoja itse kaipaisin pienyrittäjänä, mitkä olivat minulle ne parhaat ja tärkeimmät. Niiden tiivistäminen oli haasteellista ja kirjoituksen lyhentämiseen meni enemmän aikaa kuin kirjoittamiseen. Myönnän, että minussa on perfektionistin vikaa ja se on huono piirre bloggaamisessa. Jossain vaiheessa ediointi on lopetettava ja blogin julistettava valmiiksi.
Mitkä ovat ne parhaat vinkit blogiin? Alla seitsemän vinkkiä, joilla pääset jo pitkälle! Bloggaaminen haastavaa, opettavaista ja ihanaa! Ja koska se on kaiken lisäksi kannattavaa, ilmainen ja erinomainen vuorovaikutuskanava sinun ja kohderyhmäsi välillä. Se on ilmainen lahjasi yleisöllesi. Älä siis luovuta, vaikka tuntuu, ettei heti tule täydellistä. Lue edellisestä blogistasi paljon syitä, miksi bloggaaminen todella kannattaa. Rahallisesti. Pienyrityksessä erityisesti tätä keinoa ei kannata jättää käyttämättä. [spacer height=”20px”]
1. Kenelle kirjoitat?[spacer height=”20px”]
2. Lukija etsii tietoa, jota hän tarvitsee
Kirjoita kohderyhmää kiinnostavasta aiheesta. Aiheen valinta on osa kohderyhmän ongelman ratkaisemista, mutta siihen liittyy myös oman bisneksen promoamista. Vaikka blogissa ei myydä suoraan, luot mielikuvan osaamisestasi juuri siinä, mistä kohderyhmä on kiinnostunut. Muista myös, että blogin pitää myös olla linjassa yrityksen toiminnan ja markkinointisuunnitelman kanssa. Luo bloggaamiselle tavoite ja vaikka jokaiselle, ainakin tärkeälle blogille, oma tavoite. [spacer height=”10px”]
Kirjoita kapeasta aiheesta – mielummin jaa blogi useampaan kuin että se on liian pitkä. Ajattele, että voit esimerkiksi vastata asiakkaiden usein esitettyihin kysymyksiin kaikille kerralla!. Kohdista tarkasti rajattu blogi tarkasti rajattuun kohderyhmään.[spacer height=”10px”]
Tee itsestäsi hyödyllinen. Laita lukija odottamaan innolla seuraavaa kirjoitusta.
3. Miten kirjoitat?
Luo hierarkia asioiden tärkeysjärjestyksestä ja käytä visuaalisuutta hyväksi. Tee selväksi, mitkä asiat ovat tärkeämpiä kuin muut.
Kuvittele lukija mielessäsi ja kirjoita sinä -muodossa. Kirjoita samaan tyyliin kuin puhut, puhuttele lukijaa, niin, että hän jaksaa lukea tekstisi.
Älä myy mitään, anna pyyteettömästi tietoa. Tiedon antamisella luot luottamusta, joka huokuttelee ostamaan juuri sinulta.[spacer height=”10px”
Artikkelin jäsentely on erittäin tärkeää. Mieti miten tarina etenee. Pidä blogi yksinkertasena, selkeänä ja helppolukuisena. Älä tee liian pitkiä kappaleita tai lauseita. Numeroitu tai muu lista helpottaa aina lukemista. Mieti fontin kokoa, väriä ja kuvien käyttöä. Visualisoi. Kun käytät lihavointia ja listoja, lukijan on helppo nopealla silmäyksellä selata ydinkohdat. Muista, että suurin osa lukijoista ei lue koko blogia, vaan silmäilee ydinkohdat, jotka pitää tulla selkeästi esiin. Tee loppuun vielä yhteenveto ja listaa tärkeimmät muistettavat asiat.
Tarkat luvut vakuuttavat enemmän kuin yleinen kuvaus. Varmista, että sinulla on lähde merkittynä.
Valitse sanasi. Älä tee kirjoituksesta liian pitkää. Käytä kohderyhmäsi kieltä. Pidä mielessä mikä on kirjoituksen ydin. Tee kirjoitukselle raamit, älä rönsyile. Kehitä tarina niin, että ihmiset haluavat lukea sen loppuun.
4. Ole asiantuntija
Lukija etsii siis tarvitsemaansa tietoa. Hän haluaa sen helposti, selkeässä muodossa ja siten, että se auttaa häntä eteenpäin. Hän ehkä saa siitä ideoita tai hänelle hahmottuu ratkaisu hänen pulmaan.
Ostaminen edellyttää luottamusta. Kun onnistut profiloitumaan todellisena asiantuntijana, voitat yhä useamman luottamuksen ja he kiinnostuvat tuotteistasi tai palveluistasi ja tulevat itse etsimään tietoa.
5. Ole uniikki – ole sinä
Mieti, mikä on sinulle luontainen tapa kirjoittaa. Blogiartikkeli voi olla yhtö hyvin luettelo kuin tarina tai video. Hyvä blogi herättää tunteita ja se voi olla moniosainen, jolloin ihmiset odottavat seuraavaa osaa. Ostaminen perustuu tunteisiin.[spacer height=”10px”]
6. Kuvat
7. Blogin hakukoneoptimointi – asia edellä hakukoneoptimointia unohtamatta
Blogin sisältö on tärkein, mutta samalla haluat, että blogisi löytää lukijansa. Sisällytä avainsanoja, mutta keskity asiaan. Kirjoita asia edellä hakukoneoptimointia unohtamatta. [spacer height=”10px”]
[spacer height=”20px”]
Hakukonevinkkejä: [spacer height=”10px”]
- Liitä blogi kotisivujen yhteyteen [spacer height=”10px”]
- Valitse avainsanat, mutta vain 1-3, mutta ne voivat olla moniosaisia[spacer height=”10px”] Avainsanatutkimusta on hyvä tehdä ja sovittaa blogin hakukoneoptimointi kotisivujen optimointiin.
- Älä toista avainsanoja liikaa, se voi huonontaa tulosta. Älä myöskään tee montaa blogia, jossa on sama avainsana. [spacer height=”10px”]
- Pidä teksti luonnollisena, vaikka sisällytät avainsanoja. [spacer height=”10px”]
- Sisällytä otsikoiden alkuun ja url-osoitteeseen avainsana/-sanat. [spacer height=”10px”]
- Käytä sisäisiä (ja ulkoisia) linkkejä, jos mahdollista. [spacer height=”10px”]
- Laita kuviin vaihtoehtoisen otsikko (alt title), johon liität avainsana/-sanat. [spacer height=”10px”]
- Käytä avainsanojen lisäksi metaselostusta, johon myös sisällytät avainsanaa/-sanoja. [spacer height=”10px”]
- Google suosii mobiililaitteille optimoituja sivuja, ne näytetään hakutuloksissa ensimmäisenä. [spacer height=”10px”]
- Laita artikkelin loppuun selkeät jakopainikkeet, jotta artikkeliasi jaetaan mahdollisimman paljo. n[spacer height=”10px”]
- Blogit myös kertovat hakukoneille, että sivujasi päivitetään säännöllisesti ja avainsanoja nousee pintaan. Uutta materiaalia kannattaa synnyttää säännöllisesti. Se myös kertoo lukijoillesi, että olet ajan kermoilla haluat välittää heille ensimmäisenä tietosi. [spacer height=”10px”]
Voit myös pyytää jakamaan artikkelia. Muista, että voi mennä aikaa siihen, että hakukoneet löytävät blogisi ja vanhat kirjoitukset voivat ”nousta pintaan” yllättäen. Jaa ahkerasti blogia mahdollisimman laajasti siellä, mistä kohderyhmäsi etsii tietoa. Jos blogia jaetaan eteenpäin, voit saada nopeasti paljon lukijoita.
Lue lisää blogien hakukoneoptimoinnista:
https://searchenginewatch.com/2016/05/11/seo-101-eight-ways-to-optimise-your-blog-posts-for-search/
Blogit ovat ikuisia! Blogeja on helppo päivittää, yhdistää, käyttää materiaalina johonkin muuhun – blogin kirjoittaminen todella kannattaa! Älä kuitenkaan bloggaa liian usein äläkä liian harvoin. Julkaisusuunnitelma auttaa jäsentämään aiheet ja aikatauluttamaan blogien julkaisut järkevästi. Voit päivittää vanhan blogin ja ”julkistaa sen uudelleen”.
[spacer height=”20px”]
PS: Jos et ole varma tulevien blogien aiheista, voit tehdä siitä lyhyen kyselyn tilauksen yhteyteen. ”Mikä on suurin haasteesi?”, ”Mistä haluaisin kuulla lisää?” Tärkeintä on, että blogi on vastaus tai apu johonkin asiakkaan / potentiaalisen asiakkaan ongelmaan tai haasteeseen.
PS2: Blogin jäsentelyyn löytyy malleja mm. HubSpotilta täältä.