PowerPoint esityksen luovat vinkit

PowerPoint esityksen luovat vinkit

PowerPoint esityksen luovat vinkit 150 150 Coltrane Hassinen

Visuaalisuus täytyy sopia yrityksesi kokonaisuuteen, mutta ripaus yllätyksellisyyttä tuo oman mausteen erityisesti esityksissä.

PowerPoint-esityksissä huomion herättämiseen tarvitaan usein yllätyksellisyyttä. Tässä joitakin vinkkejä maailmalta, jotka voivat sopia sellaisenaan tai voit saada niistä itsellesi lisäideoita.

Esitys koostuu aina visuaalisuudesta, esitystavasta ja sisällöstä, Kuten muussakin, visuaalisuudella herätät huomion ja kiinnostuksen ja saat ihmiset lukemaan sisältöä. Pidä esityksen visuaalisuus yhtenäisenä, muuten kuuntelijan tai lukijan on vaikea seurata esitystä.


Enemmän PowerPointilla tehdystä visuaalisuudesta  löydät kurssiltamme POWERPOINTKURSSI.FI

1 NEON VALOT

Neonvaloilla saat varmasti katsojan huomion. Voit tehdä sillä myös taustan, mutta muista kontrastissa, että vastakkaisen värin valinta voi olla jo liikaa (esim punainen – vihreä). Muista myös kohderyhmä – saat huomion, mutta ota huomioon mahdollinen vierastaminen. Neon valon kohdat voivatkin olla myös hyvin paljon pienempiä, jolloin tyyli muuttuu myös.Use-neon-colors creative presentation ideas

Kuvan lähde


2 MINIMALISTISUUS

Minimalistisen designin käyttäminen kokonaisuudessa on hyvä tapa luoda jotain uniikkia. Kun dioilla on vain tarpeellinen tieto ja visuaaliset yksityiskohdat on esitystä mukava silmäillä. Minimalistisuuden haaste on kuitenkin osata tietää milloin liika on liikaa ja esityksestä tulee mahdollisesti tylsä minimalistisuuden sijasta.

Minimalistisuus on  trendi, joka on ollut pitkään vallalla ja noussut koko ajan. Se on tyylikäs niin verkkosivuissa, mainoksissa, kuin esityksissäkin. Se luonnollisesti rajaa myös liian tekstin ja erilaiset kuvat.

Kuvan lähde


3 ISOT KIRJAIMET

Ainoastaan isojen kirjaimien käyttäminen esityksessä tuo sen antamalle viestille tärkeyttä. Isojen kirjaimien käyttäminen sopii esitykseen jossa viestin voi esittää muutamalla sanalla, esimerkiksi ranskalaisin viivoin tai esitykseen jossa suurin osa infosta on puheena.

VINKKI: Kannattaa huomioida fontti! Ohut fontti sopii hyvin, esim. nämä otsikot, Oswald tai Bebas Neue.

Kuvan lähde

 


4 PYSTYSUUNTAISET TAI ERI KOKOISET ESITYKSET

Vaakasuuntaiset esitykset ovat jo normiksi muodostuneita, mutta ehkä tämä muuttuu Instagram tarinoiden nousun myötä. Näitä tarinoita on myös mahdollisuus tallentaa omaan profiiliin Instagramissa, joten miksei käyttäisi sitä hyödyksi ja tallentaisi pystysuuntaisia esityksiä myös sinne. Myös esityksen muut koot, esimerkiksi neliö, luovat heti uutuutta ja erilaisuutta.

VINKKI: PowerPointilla voit myös säätää itse täysin tekemäsi esityksen tai muun materiaalin koon. Siksi sillä voi tehdä melkein mitä vain, esim somejulkaisuja.

Kuvan lähde

Haluatko oppia tekemään erilaisia ja eri kokoisia esityksiä? Myös some-julkaisut voidaan tehdä PowerPointilla. Kurkkaa kurssiamme powerpointkurssi.fi


 

5 YHDISTÄ/ANIMOI DIAT VAAKASUUNTAISESTI

Esityksen diojen siirtymien yhdistäminen on aina hyvä idea, mutta sen tekeminen vaakasuorasti on vielä parempi idea. Kun kaikki liike tapahtuu samaan suuntaan on esitystä helppo seurata ja se näyttää hyvältä. Voit animoida myös tekstejä tai kuvia, kunhan muistat samansuuntaisuuden.

VINKKI: Voit tehdä esityksen videon muotoon, ks.ohje.

6 MUSTAVALKOISUUS YHDISTETTYNÄ HUOMIOVÄREIHIN

Kirkkaan värispotin lisääminen mustavalkoiseen teemaan voi olla juuri oikea tapa saada huomio esitykseen. Voimakas väri on silmiinpistävä ja visuaalisesti huomattava. Sitä voi käyttää pienissä tai suurissa määrissä, kunhan tasapainoisuus pysyy läpi esityksen. Ole tarkkana, miten tällainen istuu koko ilmeeseesi.

Mustavalkoisuus on tullut trendiksi jäädäkseen varmasti pidemmäksi aikaa. Kirkkaiden kuvapankkikuvien rinnalle on etsitty erilaisia keinoja erottautua ja yksinkertaisen kauniit mustavalkoiset kuvat ovat parhaimmillaan upeita. Voit muuttaa kuva PowerPointissa myös mustavalkoiseksi.

Kuvan lähde

 

 

 

7 KOKO RUUDUN VIDEOT

Kokoruudun videot voivat vaikuttaa tarinankerrontaan paljolti. On tärkeää kuitenkin valita oikeanlainen video, jotta esityksen viesti ei vääristy. Videon tulisi joko kertoa tarina ilman sanoja ja täydentää esitystä ilman että siitä tulee häiriötekijä.

Videoiden tekemisestä esim täällä, ks.ohje.

8 YKSIVÄRISYYDEN ERI SÄVYT

Yksivärisessä paletissa käytetään vain yhden värin eri sävyasteista, esimerkiksi esitys voi koostua ainoastaan sinisen tai oranssin eri sävyistä. Taustalla voi käyttää haaleampia sävyjä ja tummempia otsikoihin ja visuaalisiin kuvioihin. Tai toisinpäin. Kuvissa voi käyttää värifiltteriä.

Muista tässä markkinoinnin värien käytön yleiset säännöt ja väripsykologian ohjeet eri värien soveltumisesta eri tunteita ja tunnelmia tuomaan. Jos teet yhdellä värillä ja se on ”väärä”, on se silmiinpistävämpää kuin osana muuta. Tästä myös lisäoppia kurssilla.

Kuvan lähde

 

Use-a-monochrome-palette creative presentation ideas

9 LUOVAT KUVAN RAJAUKSET

Esityksen kuvia voi rajata todella monin eri tavoin. Tärkeää on kuitenkin miettiä ensin tarkasti mitä haluaa viestittää esityksellään jotta osaa käyttää oikeanlaisia muotoja. Myös kuvakollaasit ovat hyviä elementtejä esityksessä kunhan ne ei vie huomiota pois esityksen viestistä.

Rajaa kuva aina niin, että se vastaa sisältöä. Tätä kannattaa aina kokeilla, sillä voi olla dramaattinen vaikutus. Voit rajata kuvan PowerPointissa. Kuvien käyttöä ja kuvakollaaseja koskevia vinkkejä ja pohjia saat kurssillamme.

Kuvan lähde

 

 

creative photo crops creative presentation ideas

10 LAPSIYSTÄVÄLLISET SÖPÖT KUVITUSKUVAT

Söpöt kuvituskuvat ovat hauska ja kekseliäs visuaalinen elementti esimerkiksi perheille suunnattujen tuotteiden esittelemiseen. Söpöt hirviöt, hedelmät hymynaamoilla tai vaikka avaruusoliot puhelikuplien kanssa esittelemään tuotteita ovat piristävä lisä esitykseen.

Julkaisemme pian listan parhaista ilmaisista kuvapankeista. Näitä löytyy ilmaiseksi mm. Pixabay:sta

Kuvan lähde

 

 

be kid friendly cut out illustrations creative presentation ideas

11 LIHAVOIDUT FONTIT

Isot paksut fontit ovat hyvä keino saada huomio esityksen otsikoihin. Parhaita lihavoituja fontteja ovat ne joissa on pieni ”juju”, esimerkiksi fontit joilla on erittäin vahvat tai vastaavasti pyöreät kulmat. Erittäin lihavoidut fontit toimivat parhaiten kun otsikko on lyhyt.

Googlefonts on yksi parhaista paikoista etsiä fontteja. Voit määrittää mitä etsit ja löydät myös ehdotukset pareiksi.

Kuvan lähde

 

Thick-and-Bold-fonts-2 creative presentation ideas

12 ISOMETRISET KUVAT

Isometriset kuvat antavat esitykselle modernin ja ammattimaisen ulkonäön. Isometristen kuvien avulla voi hyvin selittää aiheita, jotka on helppo jaotella osiin. Kuvat voivat myös viedä toiselle tasolle animoimalla ne.

Nämä ovat nyt myös hyvin trendikkäitä. Melkein kaikista kuvapankeista löytyy näitä maksullisina, joitakin maksuttomia löytyy mm. edellä mainitusta paikasta  https://pixabay.com

Kuvan lähde

 

Use-isometric-illustrations creative presentation ideas

13 ÄÄNELLINEN SELOSTUS

Jos esitystä ei ole esittämässä kukaan ei sen tarvitse olla kuitenkaan hiljainen. Äänellinen selostus esitykseen tekee siitä kokemuksen. Sen voi toteuttaa esimerkiksi videolla, joka pyörii itsekseen tai sitten klikattavilla nuolilla yms. jotka käynnistävät selostuksen.

Esteettömyys on yksi suuri asia otettavaksi huomioon ja jos esitys on esim. kotisivuilla, selostus auttaa näkövammaisia paljon.

14 VÄRIBLOKIT

Väriblokkien käyttö isompina osioina ja luoden kontrastia värien välille tuo luovuutta mukaan esitykseen. Tarkoitus on, että blokkien värit ovat vahvoja ja värikkäitä. Kuitenkin pitäen huolta siitä, että värit sopivat yhteen. 

Eri värien yhdistämiseen on paljon ohjelmia, jotka etsivät automaattisesti väripareja. esimerkiksi täällä on sekä teoriaa asiasta että yhdistämistyökaluja. Yritä pysyä yrityksen omassa väripaletissa tai lähellä sitä..

Kuvan lähde

 

color blocking creative presentation ideas

16 INNOVATIIVISET AIKAJANAT

Aikajanoja voi käyttää monin tavoin esityksessä. Aikajana voivat olla joko yhdessä diassa tai sitten jatkua toiselle dialle. Aikajanojen kuvittamiseen voi käyttää erilaisia muotoja tai vaikka ikoneita. Aikajanalla voi visuaalisesti näyttää esimerkiksi tapahtuman kronologinen järjestys ja toimenpiteet jotka sen eteen täytyy tehdä. 

Infograafit ovat oiva tapa tehdä innovoituja aikajanoja. Näitä on sekä valmiitä että ohjeita tekemiseen. Alkuun pääset ilmaiseksi esim. visme..co:ssa.

 

use timelines in your slides creative presentation ideas

17 TIEDON VISUALISOINTI

Suuren määrän numeroita sisältävissä esityksissä voi olla hankala pysyä perässä, niiden sisäistämisestä puhumattakaan. Paras tapa olla pelottelematta yleisöä on laittaa tieto helposti sisäistettävään visuaaliseen muotoon. Infograafit ovat hyviä myös tähän tarkoitukseen.

 

use thinking maps creative presentation ideas

18 VÄRIEN KONTRASTIT

Vastakohtaisten värien käyttäminen dioissa saa jaettavan tiedon erottumaan ruudulta positiivisesti. On kuitenkin tiedettävä mitkä värit sopivat yhteen. Kontrastivärien ei ole tarkoitus riidellä keskenään. Apuna voi käyttää väripalettien generaattoria kuten Adobe Color. 

Kontrastit ovat hyvin tärkeä asia kaikessa visuaalisuudessa. Esityksissä ne parantavat luettavuutta huomattavasti. Värien valinnassa tämä kannattaa ottaa huomioon. Kontrasti on olennainen myös esteettömyyden kannalta.

Kuvan lähde

 

Värikontrasti

2o MUSTEROISKEET

Musteroiskeet ovat elegantti ja minimalistinen tapa lisätä dioihin tyylikyyttä. Ne voivat olla isoja ja näyttäviä tai vain pieniä ja haaleita koristeellisia yksityiskohtia, jotka sopivat monenlaisiin esityksiin aiheesta riippumatta.

Kuvan lähde

ink splatters 2 creative presentation ideas

2i SOMEPÄIVITYKSILTÄ NÄYTTÄVÄT DIAT

Luova lähestymistapa dioihin on esimerkiksi käyttää templaatteja tai näyttökuvia jotka näyttävät sosiaalisesta mediasta otetuilta. Visuaalinen media Instagram on hyvin suosittu tällä hetkellä ja se inspiroi monia sen ulkopuolellakin tapahtuvia asioita ja tapahtumia.

 

make each slide look like a social media post creative presentation ideas

22 VESIVÄRIT

Vesiväreillä kuvitetut yksityiskohdat, muodot yms. tuovat eloa esitykseen. Niitä voi laittaa vain taustalle tai sitten yhdistää esitykseen ja tehdä esimerkiksi maalattuja infobokseja.

Ns. watercolour -elementtejä löytyy paljon myös ilmaiseksi. PowerPointilla teet helposti myös kuvia, joissa on tekstiä. Näistä on myös ilmaisia lyhytvideoita.

Kuvan lähde

 

use watercolor designs creative presentation ideas24 KIRKKAAT JA HAUSKAT VÄRIT

Kirkkaat värit tuovat eloa esitykseen. Hyvä määrä värejä per esitys on max 6. Värejä voi käyttää erilaisissa kuvioissa, teksteissä, taustalla ja päällekkäin. On tärkeää, että värit sopivat hyvin yhteen, mutta kun löytää oikean paletin vain taivas on rajana sen suhteen miten niitä käyttää. Päästä luovuus valloilleen!

Muista kuitenkin kuvan tarkoitus ja kohdeyleisö. Vähemmällä määrällä värejä pärjää myös ja jos käyttää enemmän, osa kannattaa ottaa vaaleampia tai tummempia sävyjä toisesta väristä.

Kuvan lähde

 

 

use bright fun colors creative presentation ideas

25 PIDÄ BRÄNDI-ILMEESI

Viimeinen vinkki on kuulostaa helpolta, muttei aina sitä ole. Pysy uskollisena brändillesi, kun luot esitystä. Esityksen tarkoituksen mukaan näitä edellä mainittuja vinkkejä voi käyttää ja lisätä jotakin asiaan liittyvää, mutta yrityksen tunnistettavuus on tärkeää. Pidä logo näkyvissä. Tarkoituksena on siis käyttää värejä ja fontteja, kuvia, rakenteita ja kuvioita jotka sopivat brändiin.

Sovellettuna: https://visme.co/blog/creative-presentation-ideas/#AUrlZbiPDAm5x3Gw.99

Share

Coltrane Hassinen

VisuOpisto kouluttaa käyttämään visualisuutta ja sen kaikkia mahdollisuuksia. VisuVinkit ovat kaikille, jotka haluavat parantaa yrityksen visuaalisuudella saamaa tulosta ilmaisilla vinkeillä, ohjeilla ja materiaaleilla.