Säästä markkinoinnissa – valitse oikein.

Säästä markkinoinnissa – valitse oikein.

Säästä markkinoinnissa – valitse oikein. 150 150 Coltrane Hassinen

Panosta oikein – säästä markkinoinnissa aikaa ja rahaa.

Markkinointi vie aikaa ja opettelua. Se vaatii usein uuden käyttöjärjestelmän opettelun ja vielä pitäisi tietää, mitä kannattaa tehdä. Digitaalinen markkinointi mahdollistaa valtavan määrän paikkoja ja kampanjoita, mutta mikä kannattaa? Mitä sisältöä laittaa verkkoon? Markkinointi on kuitenkin se, johon kannattaa ehdottomasti panostaa – sen tarkoitus on paitsi luoda yrityskuvaa, nimenomaan LISÄTÄ MYYNTIÄ. Älä heitä rahaa hukkaan ja tee turhia asioita. Säästä markkinoinnissa valitsemalla oikein.

 

Tee markkinointisuunnitelma. Siinä rajaat kohderyhmän, palvelusi, budjetin, markkinoinnin tavoitteet ja toteutuksen jne. Tämä on ehdottoman tarpeen. Jo pelkkä kohderyhmän mahdollisimman tarkka rajaaminen kertoo missä kannattaa näkyä. Onko Goolge adwards sinun juttusi? Vai halvempi ja kohdistetumpi Facebook -markkinointi? Miten päästä hakutulosten kärkeen? Pohdi näiden hyviä ha huonoja puolia ja mitä saavutat. Käytä asiantuntijaa tarvittaessa.

 

Opi tuntemaan asiakkaasi / potentiaaliset asiakkaasi. Vaikkei rahaa olisi markkinatutkimukseen, sen voi tehdä paljon halvemmalla ja eri tavoin. Jo pelkkä verkko tarjoaa paljon tietoa. Sama pätee kilpailijoihin. Älä aliarvioi, seuraa heitä ja markkinoita. Ole valmis muuttamaan markkinointisuunnitelmaa tarvittaessa.

 

Opi tuntemaan ongelma, johon potentiaaliset asiakkaat hakevat ratkaisuja. Mikä heitä huolestuttaa? Miten voisit auttaa asiassa? Verkosta haetaan ratkaisuja enemmän kuin pelkkiä sanahakuja. ”Miten saan tehtyä…” -tyyppisiä lauseita. Etsi eri paikoista, mikä todella on asiakkaiden ongelma. Osallistu keskusteluihin ja tutki kilpailujoiden materiaaleja. Ole varma, että sinulla on kilpailuetu ja tuot sen näkyvästi esiin.

 

Verkko on tosiaan pullollaan paikkoja, joista ihmiset etsivät tietoa. Mutta ovatko he sinun asiakkaitasi juuri niissä paikoissa? Kannattaa panostaa muutamaan paikkaan ja tehdä se hyvin kuin tehdä keskinkertaista jälkeä moneen paikkaan. Säästä markkinoinnissa panostamalla oikeisiin paikkoihin.

 

Kotisivut puoltavat vieä paikkaansa, mutta ovat muuttuneet interaktiivisemmaksi. Tuotteen tai palvelun tarjoajan oletetaan olevan hyödyllinen ja julkistaa tarpeellista ja uskottavaa tietoa. Asiakkaat eivät ole useinkaan valmiita heti ostamaan, vaan etsivät ensin tietoa. Kun tiedät asiakkaan ostoprosessin, pyri olemaan läsnä sen eri vaiheissa ja rakenna luottamusta. Asiakas ostaa sieltä, kehen luottaa.

 

Koska niin paljon ostoprosessista tapahtuu verkossa, tee ostaminen mahdollisimman helpoksi. Vaikka sinulla ei olisi verkkokauppaa, järjestä ”yhden klikkauksen” -tyyppisesti ostaminen tai yhteydenotto sinun puolelta.

 

[Tweet ”Tee ostaminen mahdollisimman helpoksi. ”]

 

Perinteistä printtimainontaakaan ei kannata unohtaa. Joissakin tapauksissa paikallislehti on niin luettu tai tuotteesi harrastelehti saattaakin olla yksi parhaista paikoista mainostaa. Laita puhutteleva mainos oikeaan paikkaan.

 

On taitolaji päättää, mitä ulkoistat ja mitä teet itse. Jos ulkoistat osan, yritän saada pitkäaikainen partneri – se todella säästää aikaa. Vaikka tuntuu, että alkuun menee briiffaukseen paljon aikaa, hyvä alustus todella kannattaa. Huono markkinointi on pahempi kuin ei markkinointia ollenkaan. Ulkoista, jos oma aika tai osaaminen ei riitä. Tämäkin säästää markkinoinnissa ja tuo tuloja.

 

Kuuntele palautetta. Kerää sitä mahdollisimman hyvin, vaikka vain yhdellä kysymyksellä, suosittelisiko asiakas tuotettasi / palveluasi muille. Haastattele tai kerää palautetta asiakkailta. Keskustele myyjien kanssa. Jos tunnet asiasta kiinnostuneita, haastattele heitä. Muuta suuntaa tarvittaessa. 


Kyllä, haluan säännölliset markkinointivinkit suoraan sähköpostiini. Tietosi ovat turvassa ja niitä ei luovuteta muille.


 

Share

Coltrane Hassinen

VisuOpisto kouluttaa käyttämään visualisuutta ja sen kaikkia mahdollisuuksia. VisuVinkit ovat kaikille, jotka haluavat parantaa yrityksen visuaalisuudella saamaa tulosta ilmaisilla vinkeillä, ohjeilla ja materiaaleilla.