Liquidblox -kotisivu- ja verkkokauppaohjelman testaus ja arvio
On aina haastavaa päättää kotisivujen teknistä alustaa. Teemme paljon WordPress -sivuja, mutta rinnalle on tullut sellaisiakin, joille se on ”liikaa” ja olemme etsineet yksinkertaisempaa ohjelmaa rinnalle.
Pienelle yritykselle tai yhdistykselle
Teimme kesän ja syksyn aikana kahdet nettisivut Liquidblox ohjelmalla. Päädyimme ohjelmaan, koska se oli tarkoitettu vasta-alkajille, jotta myös asiakkaidemme on helppo myöhemmin sivujaan päivittää. Valitsimme sen myös osittain testataksemme, sopiiko se pienyrittäjälle, joka ei tarvitse paljon ominaisuuksia.
Toiset sivut tulivat Kirkkonummen Lasitaideyhdistys Lasimestarit ry:lle ja ne löytyvät osoitteesta https://www.lasimestarit.com/index.html. Sivut toteutettiin kaksikielisinä ja heille sivujen tarkoitus oli tuoda lasiharrastaminen Kirkkonummella paremmin ihmisten tietoisuuteen ja houkuttelevaksi sekä saada yhdistykselle lisää jäseniä. Meillä on käytössä ihania lasitöitä, joita sai käyttää mielikuvituksen mukaan.
Koska päätarkoitus oli saada uusia jäseniä, laitoimme useammalle sivulle liittymiskaavakkeen. Kaavakkeet ovat ohjelmassa selkeitä ja helppo tehdä ja kuitenkin niistä saa visuaalisen.
Kuvagalleria oli haastava, kun kuvat ovat niin erilaisia, eivätkö voi olla samankokoisia. Muutenkin ne ovat eri ihmisten ottamia.
Yllättäviä haasteita
Yhdistys otti edullisimman maksullisen paketin ja katsoimme, että se riittää. Jäsentiedotteita kun piti saada sivuille, tulikin yllätys, että vain kallimmalle versiolla nämä saa sivuille. Tämä on aiheuttanut vähän päänvaivaa, valmiita jäsentiedostoja ei sellaisenaan saa liitteenä, vaan asia kirjoitetaan sivulle. Mutta toisaalta, ehkä se on vain hyvä?
Teimme Liquidbloxista vanhan kunnon plussien ja miinusten listan. Pidimme mielessä pienyrittäjän tarpeet.
Plussat:
- Helppokäyttöisyys ja visuaalisuus mielessä luotu ohjelma jopa ensi kertaa nettisivuja tekevälle.
- Ohjelmasta löytyy paljon ohjeita, opetusvideoita ja mikäli et löydä tarvitsemaasi apua on asiakaspalvelu (chat, sähköposti) myös erittäin palvelualtista ja mukavaa.
- Monipuoliset mahdollisuudet mm. kaksikieliset sivut, lomakkeet, valmiit sivupohjat.
Miinukset:
- Domain ja webbihotelli ei kuulu liquidbloxin palveluihin, joka aiheutti aika paljon lisätöitä.
- Blokkien muokkaus välillä hieman hankalaa; blokin sisään ei pysty enää lisätä tilanjakajia jos on alkanut tekemään sisältöä eli täytyy tehdä kokonaan uusi blokki. Välillä joutuu siis hieman sisällön ja sen ulkonäön kanssa tekemään hieman etukäteissuunnittelua.
- Esimerkiksi yllättäen pdf-tiedostojen lisääminen linkkien taakse oli ominaisuus, joka olisi vaatinut kalleimman version, vaikka itse ominaisuus ei sinänsä ole kovin harvoin tarvittu.
- Sivupohjia vähän.
Ohjelma löytyy osoitteesta: https://www.liquidblox.com/fi/ ja kattavan määrän ohjeita (videoita sekä ohjeita kuvilla) alkuun pääsemiseen löydät täältä: https://www.liquidblox.com/web+design+ohjeet/