Videomarkkinonti haasteena

Videomarkkinonti haasteena

Videomarkkinonti haasteena 150 150 Coltrane Hassinen

Kohti uusia haasteita - videomarkkinoinnin kiehtova maailma

Videomarkkinointi on tänä päivänä käytössä niin  somessa kuin muualla. Videoita pidetään edellytyksenä saada hyvän kontaktin luomiseen kohderyhmään. Monille kuitenkin tuottaa haastetta päättää, koska julkaista videoita ja mistä. Myös videon onnistuminen pelottaa.

Sujuvaa tekstiä on monelle paljon helpompi saada aikaiseksi. Ajoituksen lisäksi tärkeintä on kuitenkin, mistä julkaisee videon ja missä mediassa. Lisäksi se, että kohderyhmä löytää videon, tekee siitä vasta menestyksekkään. Jos siis teet videon tärkeästä asiasta, julkaise se oikeaan aikaan oikeassa paikassa sekä varmista, että markkinoit sitä riittävästi.

Myös videoilla on hyvä muistaa yrityksen identiteetti ja brändiuskollisuus. Videoilla luodaan vahvasti myös henkilöbrändiä. Panosta videoiden tekoon ja pidä yllä brändisi ja yrityksesi mainetta. Kuitenkaan videoinnissa aina ei tarvitse välineiden olla kaikkein kalliimpia eikä kuvausta tarvitse tehdä studio-olosuhteissa, jotta se olisi hyvä. Luonnollinen paikka (ota huomioon valaistus!) luo heti rennomman tunnelman videoon.

Kaikki tiedämme, että videoiden merkitys kasvaa jatkuvasti todella kovaa vauhtia eikä kasvulle näy loppua. Haluamme katsoa käyttöohjeet videolta, kuulla uutiset, ”lukea blogeja”, katsoa tubettajia jne. Hakukoneet rekisteröivät videot aivan eri tavoin kun tavallisen kuvan.

On eri asia tietää tämä kaikki kuin vaihtaa kirjoitettu blogi osittainkin videoiden muotoon tai tuottaa jotain aivan muuta videoiden muodossa. Kameran eteen meneminen tuntuu paljon haastavammalta kuin puhua sama asia ihmisille kasvotusten.

Kukaan ei ole syntynyt olemaan kameran edessä ja jopa ne, jotka tekevät jatkuvasti videoita myöntävät, että kameran edessä oleminen ei ole luonnollista. Puhumattakaan kaikista teknisistä yksityiskohdista.

Luin hyvän neuvon: Suunnittele videointi tai videolle otettava live -esitys hyvin. Haluat kuitenkin luoda mahdollisimman positiivisen kuvan itsestäsi ja yrityksestäsi. Suunnittele siis sisällön lisäksi kaikki: tausta, mahdollinen tekstitys, editointi, julkistaminen, markkinointi…  Miten tuet viestin läpimenoa videolla puheen lisäksi? Miten otat huomioon kohderyhmäsi videon tekemisessä?

Kun kerran teet videon, ota siitä kaikki irti ja markkinoi sitä ahkerasti. Julkaise se kotisivuilla, Facebookissa ja muissa medioissa, missä olet itse ja kohderyhmäsi. Näin siis aion minäkin tehdä, kunhan saan sen videoinnin käyntiin…

Olen siis mukavuusalueeni ulkopuolella. Mutta päättänyt oppia.

Koska videon tekeminen itse on haastavaa, ryhdistäydyin ja menin kahdelle kurssille, joista toinen on videoiden tekemistä ja toinen editointia. Ensimmäinen on alkanut ja samalla tieni kohti videointia. Onneksi apunani on kätevä assistentti, jolla on hiukan kokemusta ja istuu kanssani kursseilla.

Liikkuvaa kuvaa on vielä helppo tehdä, jos se ei ole itsestä. Saa nähdä, miten onnistun teknisesti ja miten muuten, kun vakaasti olen päättänyt, että pitkät blogini ovat raskaita ja ainakin osa olisi hyvä saada videon muotoon.

Eräs kurssillani oleva henkilö kiteytti mielestäni videoiden merkityksen luonnollisuuden hienosti suunnilleen näin: ”Eihän meidän elämä ole still kuvia vaan liikkuvaa ympäristöä, jonka keskellä olemme koko ajan. On täysin luonnollista, että haluamme samaa kuvamaailmalta.”

Haaveilen myös markkinoinnin opetussarjasta pienyrittäjille ja erityisesti aloittaville yrittäjille. Luonnollisesti alusta on YouTube, kerrassaan uskomaton markkinajohtaja. Toivottavasti videoni eivät huku sinne miljoonien joukkoon – markkinointihan sen ratkaisee 🙂

Mutta tässä vaiheessa ysi video on parempi kuin ei yhtään. Eli seuraavan blogin video onkin sitten jo…MINUN tekemä?


Jos ette vielä uskaltaudu kameran eteen, suosittelen ehdottomasti esimerkiksi Facebookin diaesitystä, joka on helppo tehdä ja saa mukavaa liikkuvaa kuvaa ja ohjelman valitsemaa tai oman musiikin taustalle.

Videomarkkinoinnista muualla ja vinkkejä aloittelijoille

Share

Coltrane Hassinen

VisuOpisto kouluttaa käyttämään visualisuutta ja sen kaikkia mahdollisuuksia. VisuVinkit ovat kaikille, jotka haluavat parantaa yrityksen visuaalisuudella saamaa tulosta ilmaisilla vinkeillä, ohjeilla ja materiaaleilla.