Vuoden väri ja trendit 2021

Vuoden värit ja väritrendit 2021 – Pantone: epätoivo jota seuraa toivo

Vuoden värit ja väritrendit 2021 – Pantone: epätoivo jota seuraa toivo 1280 350 Coltrane Hassinen

Vuoden värit ja trendit 2021 - Maailman tilanne näkyy väreissäkin

Sanoin keväällä jollekin, että mielestäni korona näyttäytyy myös värimaailmassa ja tulee näkymään. Mutta en olisi uskonut, miten oikeassa olinkaan!

 

Maailman tilanne on nyt todellinen myös värimaailmassa. Tämä on sinänsä luonnollista, koska heijastamme toimintaamme kaiken tärkeän elämässämme. Miksi emme siis valitsisi värejä, joissa näkyy mieliala, muutos, uutisvyöry niskassamme joka päivä ja se toivo, jota jaksamme kantaa? Usko, että tämän jälkeen tulee taas aika, että kaikki on normaalia ja se normaali tuntuu siinä kohtaa ylelliseltä, mahtavalta ilolta! Se maistuu auringolle, se lämmittää, se piristää. Sen voisi paketoida kirkkaaksi keltaiseksi. Juuri kuten Pantone on tehnyt.

Muiden gurujen valitsimien maanläheisten ja lämpimien, mutta uniikkien sävyjen jälkeen oli helppo arvata, että myös Pantone noudattaa tuota linjaa. Pantone valitsi tällä kertaa kaksi väriä, minkä se on tehnyt viimeksi vuonna 2016.

Maanläheinen harmaa oli siis odotettavissa, mutta seurana on täydellisesti sopiva raikas keltainen. Kahden värin liitto kuvastaa epätoivoa, mutta nousevaa toivoa. Maailman tilanne haluttiin ikuistaa näissä valinnoissa ja on ihana nähdä tuo toivon iloinen pilkahdus, eikä vain pilkahdus, vaan kahden tasavertainen liitto.

Pantonen PR-osasto päätyi kahteen väriin 2021: ”vaatimaton harmaa, jolla selviämme kunnes  meidät kaikki on rokotettu, sen jälkeen villi valaiseva keltainen loppuvuodelle.”

LUE PANTONEN SIVUILTA »

Pantonen värikaksikko - vuoden värit 2021

Tässä ne ovat:

Täydellinen yhdistelmä

Tämä voiman ja optimismin liitto – perimmäisen harmaan ja valoisan keltaisen yhdistelmä – voi esiintyä niin kauneudessa, sisutuksessa kuin tuotteiden väreissäkin eri suhteissa, kumpi tahansa päävärinä.

Kahden aivan erilaisen värin valinta osoittaa kuinka nämä voivat yhdistyä viestimään voimasta ja toivosta. Samalla tuodaan yhteen kestävyyttä ja piristystä, ajatusta, ettei ole yhtä väriä, yhtä ihmistä, vaan enemmän kuin yksi. Perimmäisen harmaa ja eloisan keltaisen yhdistelmä on viesti positiivisesta rohkeudesta. Me kaikki tarvitsemme rohkaisua ja piristystä.” 

Leatrice Eiseman, Executive Director of the Pantone Color Institute

Vapaasti käännetty Coltrane Hassinen

Väritrendejä 2021

  • Erittäin kylläisiä, ”mehukkaita” värejä
  • Ihmisen ihon värin sävyjä ja ihmiselle luonnollisia värejä
  • Harmonisia väripaletteja
  • Surrealistisia värejä
  • Värejä, jotka ovat syvällisiä, mutta eivät liian värikkäitä
  • Rauhoittavia, silmille helppoja värejä
  • Kuvien käyttäminen tekstuurina

Trendeistä ja vuoden väreistä huolimatta...

…moni alan guru uskoo, että omalla vaistolla ja intuitiolla valitut värit toimivat parhaiten. On hyvä muistaa, ettei minkään valittujen värien  näiden orjallinen noudattaminen ohita koskaan omaa löydettyä hyvää yhdistelmää, mielessä ollutta kokeilua tai yleisesti oman intuition käyttämistä.

Kun tunnet oman kohderyhmäsi, tärkeintä on sen toteuttaminen, mikä toimii.

Share

Coltrane Hassinen

VisuOpisto kouluttaa käyttämään visualisuutta ja sen kaikkia mahdollisuuksia. VisuVinkit ovat kaikille, jotka haluavat parantaa yrityksen visuaalisuudella saamaa tulosta ilmaisilla vinkeillä, ohjeilla ja materiaaleilla.