Miten valitset WordPress teeman ja lisäosat?

Miten valitset WordPress teeman ja lisäosat? 150 150 Coltrane Hassinen

Näin valitset WordPress teeman ja lisäosat

Tässä on esimerkkejä suositeltavista WordPress teemoista, joissa tulee mukana vuoden takuu ja päivitykset:

Themify – 20% alennus aloittelijoille
Elegant Themes
StudioPress
iThemes
ArrayThemes
Artisan Themes

Huom. Esimerkiksi Visualmodo tarjoaa usein puoleen hintaan montaa eri teemaa ja päivityksiä sekä tukea vuodeksi, jolloin voit vaihtaa teemaa. Mukana tulee paljon hyviä lisäosia.

Wordpress teemalla ja WordPress lisäosilla teet sivustasi sellaisen kuin haluat

Oletko päättänyt tehdä WordPressillä sivut tai blogin, mutta et löydä sopivaa WordPress teemaa? Teemat näyttävät upeilta, toinen toistaan paremmilla ja niitä on PALJON. Tässä vinkkejä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitset teemaa ja lisäosia.

Ilmaisia WordPress teemoja löytyy paljon, mutta pienellä rahalla saa myös usein paljon enemmän ja siitä kannattaa maksaa.

Tärkeää on, mitä ominaisuuksia teeman mukana tulee. Esimerkiksi jokin visuaalinen editori (esim. Visual Composer) voi muuttaa kokonaan työskentelysi ja näkemään työsi visuaalisuuden uudella tavalla muokkausvaiheessa (sen lisäksi, että voit tehdä paljon sellaista visuaalisuutta, jota et ilman kyseistä lisäosaa pystyisi tekemään).

Ilmaisissa WordPress teemoissa ei yleensä ole päivitys-tai tukimahdollisuutta, mikä kannattaa ottaa huomioon. Päivityksiä voi saada ladattua, mutta siitä ei mahdollisesti tule muistutusta. Eri teemojen tukipalvelut voivat olla kullan arvoisia, jos ongelmia ilmenee.

Kiinnitä huomiota näihin asioihin, kun valitset WordPress teemaa ja WordPress lisäosia:

  1. Katso, että WordPress teeman visuaalisuus ja ominaisuudet tukevat omia tavoitteitasi ja sopivat liiketoimintaasi. Teeman tulee olla sellainen, että lukija löytää tietoa ja myyjä saavuttaa tavoitteensa. Onko niin, että sinun tapauksessasi kuvat puhuvat puolestaan ja tekstiä tarvitaanko vähemmän?
  2. Mitä WordPress lisäosia teema tukee ja mitä tulee mukana? Tarvitsetko monikielisyyttä? Verkkokauppaa? WordPressin todellinen taika tulee lisäosista. WordPress lisäosien ansiosta pystyt tekemään melkein mitä vain.
  3. WordPress lisäosia on valtava määrä. Täältä löydä yhden listan ”must-have WordPress plugins”  -ryhmään luokiteltuja lisäosia. Lisäosaa valitessasi näet, sopiiko se yhteen versiosi kanssa, koska se on päivitetty viimeksi ja kuinka monta ihmisiä on ladannut sen. Nämä kaikki kannattaa ottaa huomioon lisäosia valittaessa. Kaikkein suosituimpien suosiolle on aina syynsä: ne todennäköisesti toimivat parhaiten.
  4. Oletko valmis maksamaan WordPress teemasta? Yleensä maksulliset toimivat varmemmin. Kuuluuko pakettiin esimerkiksi vuoden ajan päivitykset? Tai voiko päivitykset tehdä itse vai ovatko ne mahdollisia vain maksullisessa versiossa.
  5. Yksinkertaisuus ja luettavuus. Etusivun (ja tietysti muidenkin) täytyy olla mahdollisimman yksinkertainen, mutta samalla houkutteleva, jotta lukija kiinnostuu ja  haluaa käydä sivuilla.
  6. Varmista, että jos sivuilla ei ole omaa kävijätietoanalytiikkaa, siihen saa ladattua  esimerkiksi Google Analytics lisäosan, jotta voit seurata kävijämäärää ja heidän käyttäytymistä. Jotkut antavat myös tietoa, mitä kautta kävijät tulevat. Jos tulevat Googlen kautta, millä hakusanoilla?
  7. Haluatko sivustolle blogin? Entä keräätkö yhteystietoja eli pitääkö sivustolle saada upotettua esimerkiksi uutiskirjeen tilauslomake? Jos pidät blogia, se kannattaa laittaa samalle sivustolle tai ainakin linkittää sinne. Toinen vaihtoehto on perustaa alidomain. (Alla on lista artikkeleista, joista löytyy ohjeita blogiin).
  8. Hakukoneoptimointi (SEO):katso, mitä tästä sanotaan teeman kuvauksessa. Sivustolla pitäisi olla mahdollisimman helppo laittaa avainsanoja, nimetä kuvia jne.
  9. Toimivuus eri laitteilla. Katso, että sivu on enemmän kuin Mobile-ready, jolloin
    yleensä pitää itse rakentaa rinnalle mobiilisivu. Teeman pitää toimia myös eri selaimilla.[spacer height=”10px”]
    Responsive themes tarkoittaa sitä, että teema skaalautuu eri laitteiden mukaan. Nykyään yli 50 % hauista tulee mobiililaitteista. Suuret slidet eivät ehkä taivu mobiiliin, niitä kannattaa testata. Yli puolet kävijöistä tulee sivullesi mobiililaitteen kautta ja haluat heillekin mahdollisimman hyvän ensivaikutelman. Voit testata mobiilinäkymää vaihtamalla desktop näkymän mobiiliin, katsomalla mobiililaitteella sivua. Lue lisää mobiilitoimivuudesta.
    WordPress:n omat ohjeet teemojen mukauttamiseksi mobiililaitteille sopiviksi löydät täältä.  Googlen oman mobiili-toimivuustestin löydät täällä.
  10. Sivuston suorituskykyä, hakukoneoptimoinnin, linkkien, sisällön ja nopeuden sekä monen muun asian voit testata ilmaiseksi osoitteessa grater.com. Se myös antaaparannusehdotuksia.
Share

Coltrane Hassinen

VisuOpisto kouluttaa käyttämään visualisuutta ja sen kaikkia mahdollisuuksia. VisuVinkit ovat kaikille, jotka haluavat parantaa yrityksen visuaalisuudella saamaa tulosta ilmaisilla vinkeillä, ohjeilla ja materiaaleilla.